NEWS


Päivitetty 4.3.2018


BREAKING NEWS!

------------------------------------------------------------------
3 / 2018

Roots of Love työstää studiossa uutta albumiaan.Vuoden 2015 keväällä Jimi Hendrixin musiikkiin pohjautuvan"Personal Contact"-debyyttinsä julkaissut yhtye sai paljon näkyvyyttäja positiivista huomiota myös keikoillaan sekä isoissa konserteissa.

Tuleva kakkoslevy perustuu pitkälti omaan tuotantoonja pariin tribuuttiin. Musiikillista moni-ilmeisyyttä tullaan kuulemaanjatkossakin ja Hendrixin henkeä.Bändin laulaja (ex-Husky Rescue) Reeta Vestmanin taitavat tulkinnatsykähdyttävät.

Kevättalvella julkaistaan ensimmäisenä singlelohkaisuna "Hänelle"
(säv. Pale Saarinen, san. Eva Louhivuori, sov. Roots of Love Band).

------------------------------

EXPERIENCE-KONSERTTIKIERTUE JATKUU VUONNA 2018!


----------------------------------------------------------------------------------------

Kulttuuritalon loppuunmyynyt EXPERIENCE-superkonsertti saa jatkoa – kitarataiturit minikiertueelle Helsinkiin, Turkuun ja Tampereelle

Helsingin Kulttuuritalolla huikeaksi menestykseksi noussut toukokuinen EXPERIENCE-konsertti saa jatkoa kolmessa kaupungissa. Suomalaiset kitarataiturit esittävät Hendrixin tuotantoa lokakuussa Tavastialla, Logomossa ja Pakkahuoneella.

Legendaarisen Jimi Hendrixin vierailusta Helsingin Kulttuuritalolla tuli 22.5.2017 kuluneeksi päivälleen 50 vuotta. Toukokuussa järjestetty konsertti myi nopeasti loppuun. Lähes nelituntiseksi muotoutunut spektaakkeli tarjoili 1500 kuulijalle kattavan annoksen Hendrixin tuotantoa suomalaisten huippumuusikoiden varioimana.
Samaa räjähtävää energiaa on luvassa minikiertueella, jossa mukana on suomalaisen musiikin legendoja ja nuoria taitureita.

Kiertueella esiintyy suomalaisia eturivin kitaralegendoja, kuten Hasse Walli oman Power Trionsa kanssa. Wallin trion kanssa lavoilla vierailee myös suomiprogen pioneeri Jukka Gustavson. Muita konserteissa esiintyviä kitarasankareita ovat mm. Raul Björkenheim, Jukka Orma, Jimi Sumen, Erja Lyytinen ja Marzi Nyman. Nuorempaa kitaristipolvea edustaa Lost Society –yhtyeestään tunnettu metallikitaristi Samy Elbanna, joka oli yksi Kulttuuritalon konsertin suurimmista säväyttäjistä Voodoo Child - ja Hey Joe -tulkinnoillaan. Timo Kämäräisen ja Olli Haaviston solistina toimii Olavi Uusivirta. Roots of Loven vokalistina kuullaan Husky Rescuestakin tunnettua Reeta Vestmania.
Kiertueen artistikaarti vaihtelee hieman paikkakuntakohtaisesti ja muutamia artistilisäyksiä on vielä luvassa.

Kiertueen tuotannosta vastaa No Fear Agency & Promotion Oy
Ohjelmakokonaisuudesta vastaa Roots of Love -yhtyeessä musisoiva Pale Saarinen.

Kiertueen liput tulevat myyntiin perjantaina 25.8.2017 Tiketissä ja Lippu.fi:ssä alkaen 25 € / kpl (+palvelumaksu).

Kiertueen keikat ja liput:

Helsinki: Tavastia, ke 4.10. klo 20:00 Liput 29 € + palvelumaksu. Ennakkomyynti Tiketti.fi

Turku: Logomo, to 12.10. klo 19:00 Liput 29€ + palvelumaksu, Ennakkomyynti Lippu.fi

Tampere: Pakkahuone, ke 18.10. klo 20:00 29€ + palvelumaksu. Ennakkomyynti Tiketti.fi, Lippu.fi

Median yhteydenotot ja haastattelupyynnöt: Hilkka Aarela, hilkka(at)nofear.fi, p. 050-4662718

Muut lisätiedot: info(at)nofear.fi
Tapahtuma Facebookissa: http://bot.fi/228nKEIKKA-ARVOSTELU
JA


AAMULEHTI 20.10.2017 / Jussi Niemi
Tampere

Maanantaina 22. toukokuuta pidettiin Helsingin Kulttuuritalolla mittava muistokonsertti Jimi Hendrixille. Hän esiintyi samassa paikassa päivälleen 50 vuotta aikaisemmin, jolloin istuin itsekin yleisön joukossa. Kokemus oli unohtumaton ja antoi käänteentekeviä oivalluksia monista asioista.

Jimi oli järisyttävä yhdistelmä seksuaalisuutta, spirituaalisuutta, avaruuden mysteeriä ja mitään rajoja tunnustamatonta musiikillista visiota. Reippaasti alle kolmikymppisenä hän soitti funkyä kosmista bluesia niin kuin ei kukaan muu ennen tai jälkeen.

Sitä on perusteltua ajoittain muistella ja se tehtiin haitarilla Hendrixiä soittavan Pale Saarisen ideoimassa Experience Hendrix -konsertissa Pakkahuoneella vaikuttavalla rakkaudella. Kattausta oli hiukan karsittu Helsingin vedosta, mutta silti esiintyjiä oli niin paljon, että tilaisuus kesti kolme tuntia.

Aika ei kuitenkaan käynyt pitkäksi missään vaiheessa. Parhaat hetket olivat huikeita.

Fyysinen kiihkeys

Saarisen oma Roots of Love -yhtye lähestyi kohdettaan haitari ja Reeta Vestmaninnaisääni edellä rohkein sovituksin. Tällainen Hendrixistä lähtevä mutta eteenpäin menevä lähestymistapa oli itselleni mieluisin ja juuri sitä mitä Jimikin toivoi. Olisi ollut kiinnostavaa kuulla maailman kovinta sähkökitaristia tulkittavan myös vaikka puhaltimilla.

Ymmärrettävästi tämä tietenkin oli kitaristien juhla. Ilokseen heitäkin seurasi kaikkien heittäytyessä asiaan sydämensä kyllyydestä.

Kepittäjistä asiaa lähestyi Saarisen tapaan omaperäisen kokonaisuuden muutamasta kappaleesta sovittanut Jukka Orma kaksi rumpalia ja kaksi basistia (toinen sähköinen kontra jousella) sisältäneellä Sky Love Church -ryhmällään upeasti.

Alkupaloiksi Jimin fyysistäkin energiaa heijastellut Orma soitti Driftingin duettona Jimi Sumenin kanssa, jonka avaussoolo oli illan mykistävin ainutlaatuisuudessaan.

Marzi Nyman pitäytyi yllättävän lähellä alkuperäismeininkiä, mutta soiton fyysinen kiihkeys löi aseettomaksi. Jimin ensimmäinen täkäläinen seuraaja Hasse Walli vei hyvin gruuvanneen Voodoo Childin Power Triollaan uusiin maisemiin lirauttelemalla sekaan hallitsemansa länsi-afrikkalaisen mbalaxin tummaa koukeroisuutta vaikuttavan elegantisti.

Anssi Nykäsen ja Ape Anttilan rytmisektio tarjosi muille kitaristeille takuuvarman pohjan, johon oman lisänsä ajoittain toi Harri Taittosen hammond.

Maamme räjäytti

Nuoren polven uskollisesti soittaneita Hendrix-friikkejä edustivat Samy Elbanna, Jimin hahmoa melkoisesti muistuttanut Juho Pitkänen ja slideäkin Crosstown Trafficissavedellyt Erja Lyytinen. Tampereen erikoisvieras Costello Hautamäki to Mirkka Paajasen laulun kera Fireen ja Angeliin hardrokahtavaa otetta.

Encoreksi koko kitaristikaarti, toisaalle kiiruhtanutta Erjaa lukuun ottamatta, nosti satavuotiaalle Suomelle hattua räjähtävällä Maamme-laululla. Uskon, että Jimi myhäili yläkerrassa tyytyväisenä.

----------------------------------------------------------------------------
TURUN SANOMAT 5.6.2017

Ari Väntänen

Jimi Hendrix oli vuonna 1967 kiireinen mies. Nouseva tähti julkaisi silloin kaksi ensimmäistä albumiaan ja kiersi maailmaa esiintyen myös Helsingin Kulttuuritalolla. Rajoja rikkonut nuori muusikko kuoli syksyllä 1970, mutta häntä ei unohdettu.

Päivälleen 50 vuotta Helsingin-keikan jälkeen samalla lavalla pidettiin Pale Saarisen kuratoima Experience-juhlakonsertti. Nelituntista spektaakkelia seurasi 1 600 hengen yleisö.

Vaikuttaa siis vahvasti siltä, että ihmiset haluavat kuulla Hendrixin biisejä. Nyt siihen on mahdollisuus: Saarisen perustama Roots of Love kiertää Suomea Hendrixin Hey Joe -ensisinglen ja Are You Experienced? -debyyttialbumin 50-vuotisjuhlan merkeissä.

Eikä se ole kliseinen coverbändi.

– Emme pyri toistamaan Hendrixin soundia eikä siihen kukaan pystyisikään, laulaja Reeta Vestman sanoo.

– Sen sijaan leikittelemme hänen musiikillaan.

Hankkeen alkusysäys oli Hendrix Rhapsody, Saarisen tekemä rapsodia, jossa hän sovitti oman musiikkinsa joukkoon kuusi Hendrixin teemaa. Teos kantaesitettiin Rentonin Greenwood Memorial Parkissa, johon Hendrix on haudattu.

– Myöhemmin se julkaistiin ep:nä. Mietin jo silloin albumikokonaisuuden rakentamista ja mahdollista laulajaa. Ajattelin, että naislaulaja tekisi versioista ainutlaatuisia.

Saarinen löysi vokalistiksi Husky Rescue -yhtyeestä tutun ja Turussakin musikaaleissa esiintyneen Vestmanin. Roots of Loven albumi Personal Contact ilmestyi 2015.

Vestman pitää Hendrixin kappaleita innostavana laulettavana.

– Revittelin laulusovituksissa aika lailla. Keikoilla kuullaan kaikkea soulista etnoon ja scatiin.

Useimmat tuntevat Jimi Hendrixin kitaristina, mutta Roots of Love korostaa hänen kirjoittamiaan kappaleita.

– Hendrix kyllä mullisti sähkökitaransoiton ja modernisoi bluesin, mutta oli aivan yhtä nerokas säveltäjänä, Saarinen sanoo.

Tämä lähestymistapa tekee Roots of Lovesta uniikin tribuuttibändin. Se kääntää valokeilan sävellyksiin luovilla sovituksilla sekä sillä, että soolosoittimen paraatipaikalla soi harmonikka.

– Sillä voi vetää yllättävän hyvin niin rankkoja kuin herkkiä kohtia, Saarinen vakuuttaa. – Palkeella saa aikaan monenlaista.

Hendrix oli musiikillinen lahjakkuus ja uudistaja, sukupolvensa ääni ja 1960-luvun vastakulttuuri-ikoni. Monelle fanille hän on pyhä mies, jonka elämäntyötä tulee kunnioittaa. Roots of Loven luovat tulkinnat ovat arvostuksen osoituksia.

– Hendrix toivoi, että ihmiset soittaisivat hänen musiikkiaan miten ikinä haluavat, Vestman sanoo.

– Me kunnioitamme neron sävellystyötä osoittamalla, mihin kaikkeen siitä on.

Saarinen kertoo, että sovituksissa säilytetään Hendrixin harmoniat ja psykedeelisen rockin teemat, mutta mukana on myös oma lähestymistapa.

– Negatiivista palautetta ei ole tullut, mutta ei tätä voisi tehdä, jos miettisi muiden mielipiteitä. Kuten legendaarinen jazzmuusikko Junnu Aaltonen sanoo, muusikolle on tärkeintä löytää oma message eli persoonallinen ääni. Siihen pyritään.

Roots of Loven soundi on siunattu varsin korkealla taholla. Hendrixin viimeinen elossa oleva bändikaveri, basisti Billy Cox otti suomalaisiin yhteyttä kuultuaan Personal Contactin.

– Hän kannustaa meitä ja toivoo, että voisimme tavata, Saarinen sanoo. – On harvinaista, että ihmiset erikseen kirjoittavat, miten paljon ovat pitäneet musiikista. Silloin se on todella koskettanut.

---------------------------------------------------------------------------
HENDRIXIN OLENNAISUUDET LÖYTYIVÄT

The Roots of Love

Tampere-Talon pieni sali, 22.9.2016.

Ajatelkaa: maailman ainoa Jimi Hendrixiä haitarilla soittava ihminen on Suomesta. Onneksi. Pale Saarinen nimittäin toteuttaa vaikean haasteen kunnialla ja rakkaudella. Uniikkiprojekti muhi Saarisella takaraivossa vuosikymmeniä ennen kuin hän tohti siihen tarttua.

Nyt Personal Contact-albumin tiimoilta on tehty alle kymmenen keikkaa. Roots of Love oli kuitenkin jo komeassa kuosissa nimenomaan kokonaisuutena. Soiton ilo välittyi, ei vähiten Anssi Nykäsen riehakasta huumoria roiskuneesta rumputyöstä. Nykänen muistuttaa
Jimin kahdesta rytmikosta Buddy Milesiä ja toi hienoa hoodoota peliin helistelemällä ja nakuttelemalla usein erilaisia tamburiineja.

Erityisen ilahduttavaa bändin otteissa onkin se, että siinä, missä Hendrixin palvojat usein keskittyvät vain hänen kitaraoppeihinsa, Saarinen ja Roots of Love ymmärtävät Jimin mystisyyden, funkyn bluesahtavuuden, herkän lyyrisyyden ja sävellyksellisen rikkauden
päälle. Saarisen sovitukset korostavat näitä oleellisia, monilta huomaamatta jääneitä piirteitä.

Heleän naisäänen käyttäminen Hendrixin musiikissa on myös radikaali idea, useimmat kokevat Jimin riffidraamat hyvin miehisiksi. Jo visuaalisesti kuin tropiikin kukkana hillitysti pukeutuneiden herrojen edessä hehkunut Reeta Vestman käytti korkeata, mutta tarvittaessa vaikuttavan matalalle yltänyttä ääntään yhtenä instrumenttina muiden
joukossa, vaikka toki sanallisestikin lauloi muutamassa kappaleessa.

Jimin unohdettuihin helmiin lukeutuva Remember äityi funkysta R&B:sta villiksi telttakokousgospeliksi todella luontevasti. Haitari soi suvannoissa lyyrisen kauniisti ja riehaantui friikkailemaan 3rd Stone From The Sunin kosmisessa freessä.

Gypsy Eyes päätti kakkossetin kovalla jännitteellä.

Encoren Hey Joehun kutsuttiin Jussi "Jo' Buddy" Raulamo, joka toi siihen yllättävän aspektin slide-kitaralla. Spontaani kakkosversio avausnumero Machine Gunista Raulamon kanssa meni ensin Lousianan soille, koukkasi
Nykäsen mainiossa rumpusoolossa kauttaaltaan myös erinomaista jälkeä tehneen Harri Taittosen koskettimien lietsomana Jamaikalle ja päätyi Milesmaiseen sähkövoodoohon.

****

JUSSI NIEMI

AAMULEHTI (LA 24.9.2016)


 

RECORD COMPANY:
Presence Records

JULKAISIJA ja JAKELIJA SUOMESSA:
Presence Records
Running Moose Productions
Matti Kervinen
WWW.RUNNINGMOOSE.FI
tel. +358-40-7685436

AGENT & PROMOTION
Ohjelmatoimisto Stagent Oy
Töölöntorinkatu 2 B
00260 HELSINKi

www.stagent.fi


Contact:
info -( at )- therootsofloveband.com

     
  The Roots Of Love Band members are:

Reeta Vestman - Vocals
Pale Saarinen - Accordion
Anssi Nykänen - Drums and Percussions
Ape Anttila - Bass
Tuomas Metsberg - Guitars
Harri Taittonen - Steinway-Grand Piano, Hammond B3, Fender Rhodes
 
 

SPECIAL THANKS TO
Experience Hendrix L.L.C., Jimi Hendrix Family