NEWS


Päivitetty 23.8.2017

Kulttuuritalon loppuunmyynyt EXPERIENCE-superkonsertti saa jatkoa – kitarataiturit minikiertueelle Helsinkiin, Turkuun ja Tampereelle

Helsingin Kulttuuritalolla huikeaksi menestykseksi noussut toukokuinen EXPERIENCE-konsertti saa jatkoa kolmessa kaupungissa. Suomalaiset kitarataiturit esittävät Hendrixin tuotantoa lokakuussa Tavastialla, Logomossa ja Pakkahuoneella.

Legendaarisen Jimi Hendrixin vierailusta Helsingin Kulttuuritalolla tuli 22.5.2017 kuluneeksi päivälleen 50 vuotta. Toukokuussa järjestetty konsertti myi nopeasti loppuun. Lähes nelituntiseksi muotoutunut spektaakkeli tarjoili 1500 kuulijalle kattavan annoksen Hendrixin tuotantoa suomalaisten huippumuusikoiden varioimana.
Samaa räjähtävää energiaa on luvassa minikiertueella, jossa mukana on suomalaisen musiikin legendoja ja nuoria taitureita.

Kiertueella esiintyy suomalaisia eturivin kitaralegendoja, kuten Hasse Walli oman Power Trionsa kanssa. Wallin trion kanssa lavoilla vierailee myös suomiprogen pioneeri Jukka Gustavson. Muita konserteissa esiintyviä kitarasankareita ovat mm. Raul Björkenheim, Jukka Orma, Jimi Sumen, Erja Lyytinen ja Marzi Nyman. Nuorempaa kitaristipolvea edustaa Lost Society –yhtyeestään tunnettu metallikitaristi Samy Elbanna, joka oli yksi Kulttuuritalon konsertin suurimmista säväyttäjistä Voodoo Child - ja Hey Joe -tulkinnoillaan. Timo Kämäräisen ja Olli Haaviston solistina toimii Olavi Uusivirta. Roots of Loven vokalistina kuullaan Husky Rescuestakin tunnettua Reeta Vestmania.
Kiertueen artistikaarti vaihtelee hieman paikkakuntakohtaisesti ja muutamia artistilisäyksiä on vielä luvassa.

Kiertueen tuotannosta vastaa No Fear Agency & Promotion Oy
Ohjelmakokonaisuudesta vastaa Roots of Love -yhtyeessä musisoiva Pale Saarinen.

Kiertueen liput tulevat myyntiin perjantaina 25.8.2017 Tiketissä ja Lippu.fi:ssä alkaen 25 € / kpl (+palvelumaksu).

Kiertueen keikat ja liput:

Helsinki: Tavastia, ke 4.10. klo 20:00 Liput 29 € + palvelumaksu. Ennakkomyynti Tiketti.fi

Turku: Logomo, to 12.10. klo 19:00 Liput 29€ + palvelumaksu, Ennakkomyynti Lippu.fi

Tampere: Pakkahuone, ke 18.10. klo 20:00 29€ + palvelumaksu. Ennakkomyynti Tiketti.fi, Lippu.fi

Median yhteydenotot ja haastattelupyynnöt: Hilkka Aarela, hilkka(at)nofear.fi, p. 050-4662718

Muut lisätiedot: info(at)nofear.fi
Tapahtuma Facebookissa: http://bot.fi/228n

KEIKKA-ARVOSTELU

HENDRIXIN OLENNAISUUDET LÖYTYIVÄT

The Roots of Love

Tampere-Talon pieni sali, 22.9.2016.

Ajatelkaa: maailman ainoa Jimi Hendrixiä haitarilla soittava ihminen on Suomesta. Onneksi. Pale Saarinen nimittäin toteuttaa vaikean haasteen kunnialla ja rakkaudella. Uniikkiprojekti muhi Saarisella takaraivossa vuosikymmeniä ennen kuin hän tohti siihen tarttua.

Nyt Personal Contact-albumin tiimoilta on tehty alle kymmenen keikkaa. Roots of Love oli kuitenkin jo komeassa kuosissa nimenomaan kokonaisuutena. Soiton ilo välittyi, ei vähiten Anssi Nykäsen riehakasta huumoria roiskuneesta rumputyöstä. Nykänen muistuttaa
Jimin kahdesta rytmikosta Buddy Milesiä ja toi hienoa hoodoota peliin helistelemällä ja nakuttelemalla usein erilaisia tamburiineja.

Erityisen ilahduttavaa bändin otteissa onkin se, että siinä, missä Hendrixin palvojat usein keskittyvät vain hänen kitaraoppeihinsa, Saarinen ja Roots of Love ymmärtävät Jimin mystisyyden, funkyn bluesahtavuuden, herkän lyyrisyyden ja sävellyksellisen rikkauden
päälle. Saarisen sovitukset korostavat näitä oleellisia, monilta huomaamatta jääneitä piirteitä.

Heleän naisäänen käyttäminen Hendrixin musiikissa on myös radikaali idea, useimmat kokevat Jimin riffidraamat hyvin miehisiksi. Jo visuaalisesti kuin tropiikin kukkana hillitysti pukeutuneiden herrojen edessä hehkunut Reeta Vestman käytti korkeata, mutta tarvittaessa vaikuttavan matalalle yltänyttä ääntään yhtenä instrumenttina muiden
joukossa, vaikka toki sanallisestikin lauloi muutamassa kappaleessa.

Jimin unohdettuihin helmiin lukeutuva Remember äityi funkysta R&B:sta villiksi telttakokousgospeliksi todella luontevasti. Haitari soi suvannoissa lyyrisen kauniisti ja riehaantui friikkailemaan 3rd Stone From The Sunin kosmisessa freessä.

Gypsy Eyes päätti kakkossetin kovalla jännitteellä.

Encoren Hey Joehun kutsuttiin Jussi "Jo' Buddy" Raulamo, joka toi siihen yllättävän aspektin slide-kitaralla. Spontaani kakkosversio avausnumero Machine Gunista Raulamon kanssa meni ensin Lousianan soille, koukkasi
Nykäsen mainiossa rumpusoolossa kauttaaltaan myös erinomaista jälkeä tehneen Harri Taittosen koskettimien lietsomana Jamaikalle ja päätyi Milesmaiseen sähkövoodoohon.

****

JUSSI NIEMI

AAMULEHTI (LA 24.9.2016)


 

RECORD COMPANY:
Presence Records

JULKAISIJA ja JAKELIJA SUOMESSA:
Presence Records
Running Moose Productions
Matti Kervinen
WWW.RUNNINGMOOSE.FI
tel. +358-40-7685436

AGENT & PROMOTION
Ohjelmatoimisto Stagent Oy
Töölöntorinkatu 2 B
00260 HELSINKi

www.stagent.fi


Contact:
info -( at )- therootsofloveband.com

     
  The Roots Of Love Band members are:

Reeta Vestman - Vocals
Pale Saarinen - Accordion
Anssi Nykänen - Drums and Percussions
Ape Anttila - Bass
Tuomas Metsberg - Guitars
Harri Taittonen - Steinway-Grand Piano, Hammond B3, Fender Rhodes
 
 

SPECIAL THANKS TO
Experience Hendrix L.L.C., Jimi Hendrix Family